En inspirerande kväll av samarbete och gemenskap i Strömsunds kommun

RF-SISU J-H bjöd tillsammans med Kultur- och fritidsavdelningen i Strömsunds kommun, in föreningar i området Backe och Rossön till en föreningskväll för att informera och diskutera de olika föreningarnas nuläge och behov.

Sidan uppdaterades: 8 maj 2024

Det var i slutet av april som RF-SISU Jämtland-Härjedalen i samarbete med Magdalena Sannemo och Lars-Erik Bergman från Kultur- och fritidsavdelningen i Strömsunds kommun, arrangerade en föreningsträff som lockade cirka 20 engagerade deltagare; varav representanter från de sex föreningarna, Rossöns IF, Backe IF, Rossöns Golfklubb, Fjällsjö Alpina klubb, Vängels by- och idrottsförening samt Fjällsjöälvens Scoutkår.

Mötet var en plattform för öppen dialog där föreningarnas nuvarande situation och framtida behov stod i centrum. Diskussionerna fokuserade på hur föreningarna påverkas av olika beslut på såväl lokal som nationell nivå och hur vi som stödjande organisation kan bistå i deras utveckling.

Det var ett gyllene tillfälle för alla närvarande att dela med sig av sina erfarenheter, utmaningar och framgångar. Genom att lyssna och lära av varandra, stärktes banden ytterligare mellan de olika föreningarna.

Idrottskonsulent Carina Modén Aronsson summerar kvällen: ”Denna kväll i Backe var mer än bara ett möte; det var en bekräftelse på att när vi arbetar tillsammans, kan vi skapa en starkare och mer hållbar idrottsrörelse för alla”.

Är din förening i behov av någon form av stöd i er föreningsutveckling? Kontakta någon av våra idrottskonsulenter för mer information om hur ni kan gå till väga.

Sidan publicerades: 8 maj 2024